marți, 30 aprilie 2013

Alergand pe tocuri

V-ati gandit vreodata, voi, barbatii, cat de greu e pentru o femeie sa fie tot timpul o femeie aranjata, coafata, zambitoare si in fiecare zi pe tocuri?


O femeie face eforturi zilnice pe care un barbat nu le-ar putea (sau nu ar vrea) sa le indure. In fiecare zi programul ei incepe cu cel putin jumatate de ora mai devreme si se termina cu cel putin jumatate de ora mai tarziu. O femeie va avea mereu grija de felul cum iese din casa, cu atat mai mult atunci cand stie ca va fi in centrul atentiei. O femeie va reusi de fiecare data sa fie zambitoare si va fi pozitiva chiar daca tocmai si-a rupt dresul sau si-a agatat o unghie, pentru ca, pana la urma, acestea pot fi uneori chiar cele mai mari drame in viata noastra, a femeilor. 


Nu vreau acum sa ridic in slavi femeile, nu vreau sa spun ca ele fac mai mult decat domnia lor, barbatii, nu vreau sa par o feminista convinsa. Vreau, totusi, sa fac o analogie intre tocurile unei femei si sufletul doamnelor.
Veti spune in mod cert ca nu exista nici un punct comun, altul decat ca amandoua apartin femeii. Ei bine, va propun sa analizam mai in amanunt. O femeie poarta cu ea tocurile asemenea sufletului. Chiar daca o rod, chiar daca o fac sa sufere si sa o doara, chiar daca ii vine sa ii arunce, chiar daca uneori ii sunt prea stramti ori prea largi, chiar daca sunt colorati sau negri, ea, femeia, ii iubeste, caci ei o scot din impas de fiecare data. Pantofii sunt asemenea sufletului, il ai cu tine chiar daca te doare, chiar daca suferi, chiar daca uneori iti vine sa il arunci, chiar daca sentimentele tale sunt intr-atat de mari incat nu mai incapi in inima de fericire, ori te simti prea mica si neinsemnata incat simti ca sufletul iti e prea mare, chiar daca ai zile frumoase ori toane de moment sau clipe critice in care nu e totul tocmai roz femeia isi iubeste sufletul... asemenea pantofilor.
Tocurile te inalta, sufletul asemenea. Tocurile dau eleganta, sufletul asemenea. Tocurile nu iti ofera stabilitate si siguranta, sufletul asemenea. 

Si poate va ganditi ca sufletul meu sunt propriile-mi tocuri, dar cu siguranta tocurile-mi sunt in suflet!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Melodia ta de suflet

Joc

Stiri