miercuri, 1 decembrie 2010

Ninge decembrie

Am ajuns si in decembrie... 
Nu ma pricep daca nu deloc, aproape deloc la istorie, iar cei apropiati mie pot confirma lucrul asta, asa ca daca ma veti intreba ce semnifica pentru mine 1 decembrie va voi spune clar si limpede ca e zi libera de la stat si ca odata candva in antichitate s-a realizat "Marea Unire"(1918), ca deh, daca era mica nu se mai punea atata accent pe ea.
Revenind la zilele noastre, 1 decembrie e motiv de festivitati, de bataie pe rating pe canalele nationale (de stat sau private), e motiv de defilare, e motiv de a sta acasa cu ai nostri si de a ne burdusi burtile cu mici si bere, etc.
Nu vreau sa ma lungesc prea mult cu descrieri pe care voi, ROMANII, le stiti deja prea bine, poate mai bine decat ati fi dorit.
Vreau sa le doresc un sincer si calduros "La multi ani!" celor care ieri si-au sarbatorit ziua onomastica, a sf. Andrei, multa sanatate, bani multi si prosperitate! Nu de alta dar in Romania zilelor noastre cam de asta ai nevoie sa poti supravietui.


Iar la final adaug un pasaj de pe bine-cunoscutul site wikipedia care face un rezumat celor aproape 100 de ani de istorie "unita".
"În urma alegerilor prezidenţiale, desfăşurate în decembrie 2009, Traian Băsescu şi-a câştigat dreptul la al doilea mandat consecutiv de Preşedinte al României, după cel obţinut în decembrie 2004. A fost instalat un nou guvern, condus tot de către Emil Boc, în cadrul unei coaliţii formate din PD-L, UDMR, grupul minorităţilor şi grupul parlamentarilor independenţi. PSD şi PNL au preferat să rămână împreună în opoziţie, refuzând participarea la guvernare."

LA MULTI ANI, ROMANI!

SA TRAITI BINE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Melodia ta de suflet

Joc

Stiri