miercuri, 20 aprilie 2011

Am uitat... sa fim buni

Eu agitatie mai mare ca inaintea sarbatorilor nu am vazut... 

De mai bine de o saptamana toata lumea scutura, spala, sterge si aspira. Asta ca sa nu mai spun ca meniul pentru sarbatori a fost deja facut, urmand a fi preparat. De ce atata agitatie?! 

Dragii mei, curatenie cred ca faceti regulat, de spalat asemenea... de ce cu o saptamana inainte de sarbatori intoarceti toata casa cu fundu-n sus?! Pai in felul asta sarbatorile nu prea mai sunt motiv de bucurie, ci primul gand e "vai de mine, trebuie sa fac curat, sa gatesc, sa ma pregatesc". Sa mai mentionez faptul ca mai bine de jumatate din ceea ce se prepara de Paste se arunca?! Cred ca stiti si voi prea bine lucrul asta. 

Ne aruncam cu totii la cumparaturi, lucruri ce trebuie, dar mai ales care nu trebuie, iar dupa ce trec zilele de festin ne numaram putinii bani ramasi in portofel si ne intrebam sadic din ce mai traim?! 

Popor roman fara chibzuinta, fara limita, lacom si falos...cam asta au ajuns romanii nostri. Inca nu am putut trece bariera comunismului, cand mancarea era limitata. Dar acum ce facem? O avem acolo, o pastram, ca apoi sa o aruncam.... 

Si totusi cati dintre voi va ganditi in zilele astea, cu multe bunatati, la copiii care ar vrea si ei macar un sfert dintr-o jumate din ce avem noi?! Ori poate la batranii din azile, sau bolnavii din spitale, care "sarbatoresc" intr-un mare fel?! Cati dintre voi faceti un pustiu de bine dandu-le putina atentie?! Stiu... Suntem prea ocupati, avem atatea de facut, avem sa ne batem la casele de marcat a supermarket-urilor, avem sa ne injuram in trafic la orele de varf, avem sa gatim ca sa avem ce arunca... 
 
Fa-ti timp o ora in toata ameteala din aceasta saptamana si fa bine! Sunt atatia care au nevoie! Si nu uita ca sarbatoarea inseamna in primul rand sa ajuti, sa iubesti, sa ai grija!

Sarbatori frumoase si insorite alaturi de cei dragi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Melodia ta de suflet

Joc

Stiri