luni, 7 martie 2011

1+1=3

Traim intr-o tara a promotiilor, a reducerilor si mai ales a vanatorilor acestora.
De cate ori nu ati fost si voi in magazine si v-au asaltat diverse persoane, special angajate pentru asta, cu diverse "mega promotii"?! De cate ori nu ati vazut preturi inrosite, ingalbenite sau scoase in evidenta in diverse moduri, anuntand astfel ca pretul lor este redus?! Dar de cate ori v-ati pus intrebarea cat de bune sunt aceste produse, cat de sanatoase?!

In marea majoritate a cazurilor produsele aflate la promotie sunt aproape de termenul de expirare, ori nu se vand... De ce trebuie sa ne riscam sanatatea pentru cativa lei?
E adevarat ca salariile sunt asa cum sunt, ca situatia financiara a tarii nu e roz, ca semne de imbunatatire nici gand, dar de ce trebuie sa devenim un popor vanator de reduceri?! Am ajuns sa cumparam doar daca e promo, sa cautam astfel de produse. Oare de ce trebuie sa cumparam doar ceea ce unii sau altii vor sa ne ofere la un pret mai accesibil?! 

Mi se pare patetic, daca nu cumva chiar jalnic, stadiul in care am ajuns! Jalnic mod de salarizare, jalnica mentalitate, jalnic sistem de conducere a tarii... dar cel mai rau e ca noi, romanii, permitem acest lucru!

2 comentarii:

  1. ...si astazi, indobitocit de vremuri, batjocorit pe munca ta, te asezi la rand la promotii pentru ca, dintr-un salariu de mizerie, atat iti permiti. Se stie clar, ca unui produs greu vandabil i se fac o gramada de reclame, reduceri pt ca reclama si discountul sunt parintii comertului.Noi stim asta, si cu toate acestea,noi nu asteptam nimic, explicatii, noi asteptam sa se afiseze pretul, tocmai din lipsa puterii de cumparare, adica acelor cativa lei care completeaza golul,nu din lipsa de informatii sau nepricepere facem acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
  2. pai smecheria cu reducerile e alta..le creste pretul..ca apoi cealalta saptamina sa il dea la reducere..tot cu pretul lui normal :))Ce bine era daca exista in S.U.A. si un mic stat numit Romania ,pe linga california,texas..etc :))

    RăspundețiȘtergere

Melodia ta de suflet

Joc

Stiri